Pepernoten

Dit heb je nodig:

120 gram vloeibare honing
60 gram schenkstroop
120 gram bloem (bv Schar Mehl, Teff Meel)
40 gram boekweitmeel
45 gram kleefrijst (Toko)
1/2 eetlepel speculaas/koekkruiden
3 theelepels gemalen anijs (Toko)
snufje zout
5 gram bakpoeder
2 eidooiers
½ eetlepel Fibre Husk
1 á 2 eetlepels créme fraiche

Zo maak je het klaar:

Honing met schenkstroop zachtjes verwarmen in de magnetron, tot het dun is. De fibre-husk erdoor roeren en 10 minuten laten staan. Meng alle droge ingrediënten (dus de bloem, boekweitmeel, kleefrijst, speculaaskruiden, anijs, zout en bakpoeder) en roer het goed door elkaar.

Het honing/stroopmengsel nog even goed doorroeren, bij het meelmengsel gieten. Roer het met een vork goed door elkaar, eidooiers en créme fraiche erdoor roeren en kneden tot een mooie deegbal. Leg de deegbal op een stuk plasticfolie en vouw het erover heen, druk de deegbal plat tot ongeveer 1 cm. dikte, vouw het plastic goed dicht en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.

Snij met een nat mes de deegplak in dobbelstenen en vorm ze nog een beetje mooier met je (natte) handen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten lichtbruin.

Laat ze afkoelen in een bijna gesloten trommel.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Pinda, Noten, Soja

Auteur van dit recept: Jeandrine Kastelein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *