Dit heb je nodig:
80 gram zachte boter
100 gram bruine basterdsuiker
200 gram bloem (bv Schar Mehl of Teff Meel)
2 theelepels bakpoeder (BV wijnsteenbakpoeder van Natufood)
3 theelepels koek/speculaas kruiden (let op, kunnen sporen van noten bevatten!)
mespunt zout
3 eetlepels melk (kan ook soja of rijstemelk)
Zo maak je het klaar:
Zet de oven op 175 graden.
Maak van de ingrediënten een soepele deegbal (als het te kruimelig blijft nog iets melk toevoegen). Kleine knikkertjes rollen en op bakpapier op de bakplaat leggen, 15-20 minuten bakken.
Tip:
Koemelk- of lactosevrij? Gebruik soja- of rijstemelk en plantaardige margarine
Dit recept is vrij van:
Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Pinda, Noten, Koemelk- en lactosevrij
Hallo,
Wat maakt dit recept dan niet soja-vrij?
das een goeie… ik denk dat we die over het hoofd hebben gezien. Je moet wel opletten met de boter, daar kan soja in zitten.