Vegetarische spaghetti met doperwten en muntpesto

Wat heb je nodig:
250 gram diepvries doperwten
2 grote tenen knoflook, fijn gesneden
50 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas, in kleine stukjes
bosje verse munt bladeren, ongeveer 20 gram
6 eetlepels olijfolie, extra virgin
350 gram spaghetti

Hoe maak je het:
Kook de doperwten in kokend water in 2-3 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water af. Droog de erwten af en doe deze in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas, munt en olie. Zet hem kort aan zodat de ingrediënten niet te fijn worden.

Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak tot ze beet gaar zijn. Giet het water af en houd een beetje water over. Doe de zelfgemaakte pesto bij de spaghetti.

Doe het gerecht in warme borden en serveer meteen. Zorg dat er op tafel extra virgine olijfolie en parmezaanse kaas staat.

Dit recept is vrij van: pinda, kippenei, soja

Tips: Om het glutenvrij te maken gebruik je glutenvrije spaghetti van bijvoorbeeld Schar of La Veniziane. Er zijn ook diverse noodles die geschikt zijn zodat je het zonder tarwe kan maken, denk aan boekweitnoodles van King Soba of uit de toko.
Je kan ook een stukje vlees bij dit gerecht eten zoals een stukje gegrilde lamszadel of kip.

Eén gedachte over “Vegetarische spaghetti met doperwten en muntpesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *