Thaise kipsalade met pindadressing

Dit heb je nodig:

300 g kipfilet
1 pakje van 250 gram noodles
3 el sesamolie
1 komkommer
1 zak van 200 gram sugar snaps
1 limoen, schoongeboend
2 el Japanse sojasaus
2 el zoete chili saus
100 g pindakaas met stukjes noot
1 bakje van 125 gram taugé

Zo maak je het klaar:

Snijd de kipfilet in reepjes. Breek de mie doormidden en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1 el olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes.
Kook de sugar snaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, 2 el olie, de soja- en chilisaus, pindakaas en 2 el water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten over 4 borden. Serveer met de dressing.

Tips:

Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan boekweit- of rijstnoodles. Sojasaus kan een probleem zijn, volgens Livaad is de Conimex met deze EAN geschikt: 8711200208401.  Let ook op bij de zoete chilisaus, lees het etiket!

Wil je het recept pindavrij maken? Gebruik dan de Horizon Zonnepitpasta.

Originele recept komt uit de Allerhande van 05-12.

Eén gedachte over “Thaise kipsalade met pindadressing”

  1. hallo,
    als je dit recept glutenvrij wil maken dan kan je
    beter de sojasaus van improba gebruiken,die is zeker
    weten glutenvrij,die gebruik ik namelijk altijd.
    groetjes ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *