Rijstpannenkoeken

Dit heb je nodig:

150 gram basmatirijst
1 liter halfvolle melk
3 eieren
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
75 gram geraspte belegen (geiten)kaas
3 el rijstolie
50 gram rucola
6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rest vervolgens af en laat deze 20 minuten afgedekt goed droogstomen en afkoelen tot lauwwarm.
Klop in een kom de eieren los. Roer de rijst goed los met een vork, en meng de eieren, italiaanse kruiden, kaas, en zout en peper naar smaak er doorheen. Verhit in een koekenpan 1,5 eetlepel rijstolie en schep er 6 porties beslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak met de rest van de olie en het beslag nog zes pannenkoekjes. Garneer de pannenkoekjes met de rucola en zongedroogde tomaatjes.

Recept is vrij van:

Gluten, tarwe, koemelk, lactose, noten, pinda en soja.

Tips:

Koemelk en lactose vrij maken? Het recept kan ook gemaakt worden met rijstemelk of soyamelk in plaats van halfvolle melk. Let ook op bij het gebruik van kaas, gebruik alleen kaas als je die kunt verdragen. Geen kaas? Dan kan je ook een ei gebruiken.

Recept van Allergiesupermarkt

4 gedachten over “Rijstpannenkoeken”

  1. ha Liesbeth,
    bij de tips stond hoe je de melk kon vervangen, ik heb het nu met kleur gemarkeerd zodat het wat duidelijker is.
    groeten, Marloes

  2. Hoi Marloes,

    Deze pannenkoekjes lijken me heerlijk om mee te nemen als lunch ipv brood. Maar wat bedoel je juist met laten droogstomen? Bedoel je gewoon laten rusten tot zeker al het water opgenomen is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *