Pompoensoep met sinasappel en gember

Dit heb je nodig:

1 kleine oranje zonpompoen
2 groente bouillonblokjes
40 gram pompoenpitten
Sap van 1 grote sinaasappelsap
1-2 eetlepels gembersiroop
1/2 eetlepel gedroogde basilicum
125 ml crème fraîche of zure room
zout, versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

(kan een dag van tevoren gemaakt worden)

Was de pompoen en snijd eventuele lelijke plekken in de schil weg. Snijd de pompoen in tweeën en schraap de zaadjes en de draadjes eruit met een lepel. Snijd de pompoen in kleine stukjes. Neem een ruime pan en doe daar de pompoenblokjes in met zoveel water dat ze net onder water staan en verkruimel de bouillonblokjes erover heen. Kook in ongeveer 25 minuten de pompoenstukjes zacht.

Rooster intussen in een koekenpan met antiaanbaklaag de pompoenpitten in 5 minuten totdat ze bruin zijn. Zorg dat ze niet verbranden. Doe ze in een schaaltje en bestrooi de pitten met wat zout.

Pureer de pompoenstukjes helemaal glad met een staafmixer. Doe hierbij de sinasappelsap, gembersiroop en de basilicum. Als het nog niet de goede soepdikte heeft, voeg dan wat water toe tot de juiste dikte. En breng de soep op goed op smaak met peper en zout.

Verhit al roerend de soep tegen de kook aan. Vul de soepkoppen met de soep en doe een lepel room in elke kop en strooi de pompoenpitter er over heen. Eet smakelijk.

Recept is vrij van:

gluten, soja,  lactose, ei,

Tips:

Serveer er lekker knapperig brood bij.
De room kan vervangen worden lactosevrije room en sojaroom.

Eén gedachte over “Pompoensoep met sinasappel en gember”

  1. Lijkt me een lekker recept, ik ga het maken. Jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen het recept is. Ook zou ik graag willen weten hoeveel gram pompoen er gebruikt wordt aangezien ik kant en klaar gesneden pompoen uit een zakje koop.Misschien een handige aanvulling?

Laat een reactie achter op Maria Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *