Pizzabodem

Dit heb je nodig:

200 gram bloem (of glutenvrije bloem)
1 dl lauwe melk (kan ook met soja- of rijstmelk)
4 gram gist
1 tl suiker
1 tl zout
3 el olijfolie
2 el Italiaanse kruidenmix
Extra:
Deegroller (of fles)
Oven

Zo maak je het klaar:

Meng de (soja-/rijst)melk (± 35°C), suiker en gist en laat 10 minuten werken. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer de melk door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Voor een lekker smaakje aan de bodem de kruiden toevoegen. Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog een beetje melk of bloem toevoegen). Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.

Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Beleg de pizzabodem en bak 12 à 15 minuten in de hete oven.

Recept is vrij van:

 Gluten, tarwe, lactose, koemelk, noten, pinda, kippenei en soya.

Tips:

Bak de pizza met alleen saus erop en vries dan in; altijd een pizzabodem voorhanden.
Voor alleen gluten- en tarwe allergie kan ook de pizzabodem van Schär gebruikt worden.

Recept van Marloes Collins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *