Pannekoeken

Dit heb je nodig:

halve banaan (deze werkt als eivervanger)
200 ml rijstmelk
100 gram (pannenkoeken)meel
beetje (zonnebloem)olie

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2-3 pannenkoeken.

Zo maak je het klaar:

De banaan goed prakken en het meel, de rijstmelk en een eetlepel olie toevoegen en mixen.
Verhit de koekenpan en gebruik koemelkvrije margarine ( bijvoorbeeld wajang). De pannenkoek wordt iets langzamer gaar, dus let op de stand van het gas.
Eet smakelijk!  
PS: dezelfde truc is (in de juiste verhouding) toe te passen voor poffertjes.

Recept is vrij van:

Koemelk, lactose, kippenei, gluten, tarwe, soja, noten en pinda.

Tips:

In plaats van pannekoeken meel kunt ook makkelijk glutenvrije meel gebruiken zoals meel van Schär, Consenza, 3 Pauly, Joannesmolen.
Als vervanging van rijstemelk kan natuurlijk ook gewone melk of soyamelk gebruikt worden.
Als u te veel pannekoeken over heeft, zijn deze ook goed in te vriezen!

Recept van Mery van der Wiel

2 gedachten over “Pannekoeken”

  1. Ik maak pannekoeken vaak met sojamelk en zelfrijzend bakmeel. Werkt ook alleen het mooie goudbruine is weg 😉 Dit is wel een recept die alleen koemelk en eivrij is.

  2. je kunt er ook een beetje schenkstroop in doen (die suikerstroop) dan wordt je pannekoek wel mooi goudbruin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *