Pannekoeken

Dit heb je nodig:

halve banaan (deze werkt als eivervanger)
200 ml rijstmelk
100 gram (pannenkoeken)meel
beetje (zonnebloem)olie

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2-3 pannenkoeken.

Zo maak je het klaar:

De banaan goed prakken en het meel, de rijstmelk en een eetlepel olie toevoegen en mixen.
Verhit de koekenpan en gebruik koemelkvrije margarine ( bijvoorbeeld wajang). De pannenkoek wordt iets langzamer gaar, dus let op de stand van het gas.
Eet smakelijk!  
PS: dezelfde truc is (in de juiste verhouding) toe te passen voor poffertjes.

Recept is vrij van:

Koemelk, lactose, kippenei, gluten, tarwe, soja, noten en pinda.

Tips:

In plaats van pannekoeken meel kunt ook makkelijk glutenvrije meel gebruiken zoals meel van Schär, Consenza, 3 Pauly, Joannesmolen.
Als vervanging van rijstemelk kan natuurlijk ook gewone melk of soyamelk gebruikt worden.
Als u te veel pannekoeken over heeft, zijn deze ook goed in te vriezen!

Recept van Mery van der Wiel

2 gedachten over “Pannekoeken”

  1. Ik maak pannekoeken vaak met sojamelk en zelfrijzend bakmeel. Werkt ook alleen het mooie goudbruine is weg 😉 Dit is wel een recept die alleen koemelk en eivrij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *