Chocoladeijs/mousse

Dit heb je nodig:cacao

1 pakje Alpro Soya Cuisine
40 gram basterdsuiker
2 eidooiers
30 gram cacaopoeder
3 druppels vanille essence (of beetje vanillesuiker)
100 gram pure chocolade (reep eigen merk AH met stukjes sinaasappel)

Zo maak je het klaar:

Doe 100 ml Alpro Soya en de vanille in een schaal die later de vriezer in kan (of giet later over) en verwarm dit circa 1 minuut in de magnetron. Breek de reep chocola in stukjes en meng dit goed door de warme soya. Zeef de cacao erover en roer goed door. Mix 2 eidooiers en 40 gram bruine suiker door elkaar en voeg toe aan het chocolade mengsel. Verwarm het chocolademengsel eventueel nog een paar seconden. Voeg de rest van de Alpro Soya toe en meng tot het een mooie egale kleur heeft. Zet de schaal een paar uur in de vriezer. Als je het als mousse wilt eten kun je een kortere vriestijd aanhouden. Je kan dit mengsel ook in de ijsmachine doen uiteraard.

Geschikt voor aantal personen: 4

 

Met dank aan Petra voor het inzenden van het recept!

2 gedachten over “Chocoladeijs/mousse”

  1. Dit recept is niet lactose-vrij. In een chocoladereep zit namelijk OOK lactose. Meer gebruik van de cacaopoeder kan helpen

  2. De genoemde reep van het recept is wel lactosevrij, maar je kunt natuurlijk ook cacaopoeder of de repen van zero zebra of rijstmelk chocoladerepen gebruiken. Die bevatten ook geen koemelk en lactose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *