Loempia’s

Dit heb je nodig:

1 liter plantaardige olie
250 gram groene kool of meirijp in dunne sliertjes gesneden
250 gram wortel, geraspt
1 klein blikje met fijngehakte bamboescheuten
60 gram klein gesneden waterkastanje (uit een blikje)
125 gram gare, gepelde garnalen, kleingesneden
Snufje suiker
2 eetlepels sojasaus
1 ei
Beetje zout en gemalen peper
1 pakje rijstvelletjes

Zo maak je het klaar:

Zet een grote koekenpan op hoog vuur met 2 eetlepels olijfolie. Roerbak een paar minuten de kool totdat ze halfgaar zijn. Doe de bamboescheuten en de kastanje erbij en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de garnalen, suiker, peper en zout en de sojasaus toe. Roer alles nog een keer goed door zodat alles met elkaar gemengd is. Schep het mengsel in een kom of schaal en laat het afkoelen.

Breek het ei in een schaaltje en klop het ei los.
Spreid een rijstevelletje uit en leg in het midden ongeveer 2 scheppen van het mengsel. Klap de boven- en de onderkant van het vel dicht en plak ze vast met een beetje ei. Doe vervolgens de zijkanten van het vel en plak deze ook vast met ei. Zorg dat ze goed dicht zitten zodat er tijdens het bakken de loempia’s niet kapot gaan. Maak op deze manier de loempia’s.

Pak een diepe pan en doe hier ongeveer een liter olie in. Laat de olie heel heet worden zodat je de loempia’s erin kan frituren. Als de olie goed heet is, doe er 2 à 3 loempia’s in en frituur ze goudbruin, keer ze ook af en toe om. Als de loempia’s mooi goudbruin zijn, haal deze dan met een schuimspaan uit de olie. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveren maar!

Recept is vrij van:

tarwe, gluten, melk, lactose, pinda en noten

Tips:

Kijk goed naar de verpakking van de rijstvellen, opdat hier geen tarwe of gluten inzitten.
De garnalen kunnen ook vervangen worden door gare, gesneden kippenfilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *