Lala Lasagne

Dit heb je nodig:
1 pak lasagnebladen
1 ui – gesnipperd
1 knoflookteentje – geperst
1 geroosterde paprika – in stukjes gesneden
5 ansjovisjes
ca. 400 gram rundergehakt
1 blik gepelde tomaten of 1 pak biologische pastasaus van AH
400 gram gesneden groenten naar smaak
groentebouillon blokje
paprikapoeder
chilipoeder
peper
oregano evt. ricedream cuisine (rijstemelk) of soyakookroom
ovenschaal
oven

Zo maak je het klaar:
* Fruit het gesnipperde uitje een paar minuten op laag vuur tot het glazig ziet.
* Snij of knip de ansjovisjes in dunne reepjes en bak ze mee met het uitje,
* knoflook erbij nog steeds op laag vuur.
* Doe het gehakt in de pan en strooi de
* paprikapoeder, chilipoeder, peper en oregano naar smaak erbij.
* Rul het gehakt bruin en gaar.
* Geroosterde paprika en gesneden groenten erbij op matig tot hoog vuur een paar minuten omscheppen.
* Bouillonblokje oplossen in 1/2 liter heet water, dit in de pan doen en voorzichtig doorroeren.
* Gepelde tomaten of gezeefde tomaten erbij doen. Beetje water in het blikje doen, blikje ronddraaien tot het meeste tomatensaus in het water zit en dit in de pan erbij doen.
* Tomaten in stukjes drukken.
* eventueel ricedream cuisine toevoegen, zodat het wat romiger wordt.
* Heel kort laten pruttelen en de saus is klaar.
* Ovenschaal invetten met een beetje olie of vloeibare bakboter.
* doe een laagje saus in de schaal, lasagnebladen erboven op. Hierbovenop een laag saus, nogmaals bladen, saus, bladen en eindig met een laagje saus.
* doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. De lasagne is na 35 – 45 minuten gaar. Prik met een vork in de schaal om te voelen of de bladen in de buurt van de rand gaar zijn.

Serveren met rauwkost (peen, komkommer, paprika, olijven) of salade.

Tips voor bij het recept:

~ De saus moet voldoende vocht bevatten om de lasagnebladen gaar te krijgen, maar hoeft niet superdun te zijn.
~ Ansjovis kan je vervangen door wat zout of spekjes.
~ Geroosterde paprika is in de supermarkt te koop.
– wanneer je geitenkaas kunt verdragen kan deze erop geraspt worden of zachte geitenkaas door de saus roeren tot het is gesmolten.

Geschikt voor aantal personen: 4

Recept van Carola, dank voor het delen!

2 gedachten over “Lala Lasagne”

  1. Ik heb deze lasagne gemaakt en hij werd zeer gewaardeerd! De saus bleef alleen erg dun, ook na een tijd in de oven. Hoe krijg je de saus goed dik?

    Groetjes, Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *