Bloemkool met curry

Dit heb  je nodig:

1 bloemkool , in kleine roosjes
250 gram kipfilet, gesneden in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 blikje kokosmelk, 400 ml
1 tl kerriepoeder

Rijst
Olijfolie

Zo maak je het klaar:

Verhit een grote koekenpan met olijfolie. Bak vervolgens de kip totdat deze gaar is. Doe vervolgens de ui en de bloemkoolroosjes erbij en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Doe de kokosmelk met de kerriekruiden bij de kip, ui en bloemkool. En laat dit koken totdat de bloemkool gaar is. Dit is ongeveer 15 minuten.

Giet de rijst af en eet smakelijk!

Tips:

Doe voor de afwisseling een gebakken ei of banaan bij. Ook kroepoek is lekker bij dit gerecht.
Glutenvrij? Let op bij de kerriekruiden dat er geen gluten inzit.

Recept is vrij van:

Gluten, Tarwe, Noten, Pinda, Koemelk, Lactose, Soya en Kippenei

Recept is van: Ingrid Punt

2 gedachten over “Bloemkool met curry”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *