Dit heb je nodig:
1 bloemkool , in kleine roosjes
250 gram kipfilet, gesneden in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 blikje kokosmelk, 400 ml
1 tl kerriepoeder
Rijst
Olijfolie
Zo maak je het klaar:
Verhit een grote koekenpan met olijfolie. Bak vervolgens de kip totdat deze gaar is. Doe vervolgens de ui en de bloemkoolroosjes erbij en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
Doe de kokosmelk met de kerriekruiden bij de kip, ui en bloemkool. En laat dit koken totdat de bloemkool gaar is. Dit is ongeveer 15 minuten.
Giet de rijst af en eet smakelijk!
Tips:
Doe voor de afwisseling een gebakken ei of banaan bij. Ook kroepoek is lekker bij dit gerecht.
Glutenvrij? Let op bij de kerriekruiden dat er geen gluten inzit.
Recept is vrij van:
Gluten, Tarwe, Noten, Pinda, Koemelk, Lactose, Soya en Kippenei
Recept is van: Ingrid Punt
Een gebakken ei erbij serveren is niet zo,n goed idee als je kind een kippeneiwitallergie heeft.
Is het gerecht ook suikervrij?? Zo niet, waar zit de suiker dan in??