Basissaus

Dit heb je nodig:

25 gram boter / wayang
250 ml (soya/rijste) melk
2 el Glutafin witte bakmix

 

Zo maak je het klaar:

Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bakmix toe. Blijf goed roeren en voeg beetje bij beetje de melk toe. Breng de saus al roerende aan de kook zodat er geen klontjes ontstaan. Zo heb je snel een basissaus. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

Recept is vrij van:

Gluten, tarwe, kippenei, koemelk, lactose, soja, noten en pinda.

Tips:

Voor kerriesaus: voeg kerriepoeder toe
Voor kaassaus: voeg geraspte belegen kaas toe
Voor tomatensaus: voeg tomatenpuree of ketchup toe
Voor zalm-pastasaus: voeg kleine stukjes gerookte zalm en verse dille toe
Koemelk- of lactosevrij? Gebruik rijstemelk.

3 gedachten over “Basissaus”

  1. hallo,

    je hebt tegenwoordig ook lactose frije melk merk MinusL.
    Dit merk heeft meer producten bv slagroom, chocolademelk, yoghurt, yoghurttoetjes kleine verpakking met een smaakje,gesneden kaas en smeerkaas.

    susses met het zoeken en smakelijk

    1. Ha Ellen,
      Dank voor het delen van je tip! Wij hebben bij AllergieSupermarkt een aantal producten van hen opgenomen. Helaas niet de producten uit de koeling, dat kan PostNL nog niet gekoeld verzenden, maar wel de melk, slagroom, koffiemelk en chocolade!
      gr Marloes Collins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *