Dit heb je nodig:
3 goudreinetten
50 gram rietsuiker
theelepeltje kaneel
125 gram Schär Mehl (witte bloem)
65 gram rietsuiker
½ theelepel kaneel
100 gram harde boter
Ingevette ovenschaal
Vanille ijs
Slagroom
Zo maak je het klaar:
Schil de appels en snij ze in schijfjes. Verdeel ze over de bodem van de ingevette ovenschaal. Meng 1 theelepel kaneel met de 50 gram rietsuiker en strooi het over de appelschijfjes. Meng de bloem, 65 gram rietsuiker en kaneel goed door elkaar.
Snij de boter er doorheen tot het zeer kleine stukjes zijn en het een kruimelige massa is. Kruimeldeeg over de appels verdelen en 40 minuten midden in de oven op 190 graden laten bakken tot de kruimellaag goudbruin is.
Schep een bolletje ijs en/of slagroom op de bordjes en schep de warme Apple-crumble er naast.
Tips:
Koemelk of lactosevrij? Gebruik plantaardige boter, vervang de slagroom door soja slagroom, en laat het ijs weg.
Dit recept is vrij van:
Tarwezetmeel, Gluten, Pinda, Noten, Kippenei, Soya, evt. Koemelk, Lactose
Auteur van dit recept: Jeandrine
AH verkoopt vanille ijs op soja basis. Een prima vervanger voor koemelkvrij.
Hoe grote bakplaat moet ik hiervoor gebruiken!