Aardappel- prei soep

Dit heb je nodig:

35 gram boter of wayang
4 preien (schoongemaakt ongeveer 500 gram)
200 gram winterwortel
2 stengels bleekselderij
2 kippenbouillonblokjes
200 gram aardappelen
water
1½ dl crème fraiche of crème sour of soyaroom, soyayoghurt
peper en zout

Zo maak je het klaar:

Smelt de boter en laat deze 5 minuten zacht bakken zonder bruin te worden. Snijd het wit van 4 preien in ringen (=ca. 500 g), de winterwortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Voeg deze toe aan de boter. Voeg daarna 4 dl water met de bouillonblokjes en de aardappelen toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een half uurtje koken. Haal de pan van het vuur en pureer hem. Voeg nog 400-500 ml water toe en meng dit goed. Laat de soep minimaal een uur afkoelen in de koelkast. Klop er voor het serveren 1½ dl crème fraiche/sour doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe en klop de soepe eventueel nog even schuimig.

Recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Pinda, Noten, Koemelk, Lactose en Soya.

Recept van Allergiesupermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *