Wortelcake

Dit heb je nodig:

300 gram glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Teffmeel
paar schepjes Tartex (reformwinkel), of maïzena
15 gram koek/speculaaskruiden
300 ml suikervrije stroop bijv. appel- of appelperenstroop
20 gram bakpoeder
2,5 dl melk (of rijst / sojamelk)
evt. flinke scheut olijfolie
2 appels in kleine stukjes
een snuf zout
ongeveer 100 gram zeer fijn geraspte worteltjes

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 150 °C. Alle ingrediënten goed door elkaar mengen tot een glad beslag. Doe het beslag in een cakevorm en dek dit af met aluminiumfolie. Zet de cake in de oven. Na een uur mag het folie eraf en dan moet de cake nog ongeveer 45 minuten in de oven blijven staan.
Na het bakken even af laten koelen in de vorm, daarna de folie verwijderen en de cake op een taartrooster verder laten afkoelen.

Tip:

Koemelk- of lactosevrij? Gebruik sojamelk of rijstemelk.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, evt. Koemelk, Lactose

3 gedachten over “Wortelcake”

  1. na een uur mag de folie dr af!en blijft de cake nog staan en dan afkoelen en dan folie dr af leg ik de folie erweer op als ik hem dan uit de oven haal!, welke bakpoeder kan ik gebruiken wijnsteen?

    gr catharina

  2. ik heb hem gemaakt en hij is heerlijk!! ik heb in plaats appel/perenstroop op advies van reformwinkel maismoutstroop gebruikt van het merk horizon en biologish, gaan hem zeker nog een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *