Vruchtentaart

Dit heb je nodig:

100 gram bloem, bijvoorbeeld Teffmeel of een andere glutenvrije bloem
snufje zout
1½ tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanillesuiker
3 el appeldiksap
1 tl citroensap
2 tl (soja)melk
450 gram zacht fruit naar smaak, zoals aardbeien

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225 °C. Bloem, zout, bakpoeder en vanillesuiker zeven boven een schaal. Diksap, citroensap en sojamelk toevoegen en goed doorroeren. Aanrecht bestuiven met bloem en deeg uitrollen. Ronde zandtaartvorm invetten en bekleden met het deeg. Vorm in oven plaatsen en in circa 10-15 min gaar bakken. Even af laten koelen en vullen met de verse vruchten.

Je kunt ook een zakje taartina mengen met wat water of sap om over de vruchten te gieten.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Koemelk, Lactose

Eén gedachte over “Vruchtentaart”

  1. Net deze taart gemaakt. De bodem is erg hard en het smaakt ook niet lekker. Het proeft een beetje naar gist(?), zou het zijn omdat ik sojameel heb gebruikt? Jammer hoor dat de taart tegenvalt, want ik had wel zin in een lekker taartje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *