Vruchtentaart

taartDit heb je nodig:

450-550 gram toegestaan fruit (ligt aan grootte van bakblik)
50 gram bruine suiker (eventueel te vervangen door honing)
1 theelepel kaneel (makkelijk weg te laten bij allergie)
200 gram toegestane boter (ik heb Natufood bakken en braden gebruikt)
150 gram rietsuiker
300 gram toegestane bloem (dit keer boekweitbloem gebruikt)

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem met rietsuiker in een kom.
Werk de boter erdoor met je handen of deeghaken tot het kruimeldeeg wordt.
Vet een ovenschaal in met toegestane olie of boter.
Vul met het fruit en besprenkel met bruine suiker of honing.
Dek af met al het kruimeldeeg.
Bak 40 – 45 minuten in oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Dit recept is vrij van lactose, histamine en gluten

Tip

Koud te eten of warm het vlak voor serveren op.

Het recept hebben we gekregen van Dominique van Dam, @thisisdominique.

3 gedachten over “Vruchtentaart”

  1. Heerlijk!!

    Heb hem afgelopen week 2x gemaakt voor mijn verjaardag!

    Heb het beslag eerst 1x gemaakt en daar een bodem en zijkant mee gemaakt(iets langer doorkneden). Daarna nog een keer het beslag een 1/2 keer en dat als kruimel gebruikt voor bovenop. Over het fruit(vlaaivulling) een beetje honing gedaan en op het einde ook over de kruimels. zowel warm als koud erg lekker! Koud wel makkelijker te snijden en verdelen! Kan als die warm is nog uit elkaar vallen, maar dat bederft de smaak niet 😉

    Niemand had door dat die gluten en lactose vrij was!
    Veel vragen gehad voor het recept!

    Ook een erg lekkere taart voor mensen met ei allergie!!

    Ga hem morgen nog eens maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *