Stroopwafels (20 stuks)

stroopwafelDit heb je nodig:

Ingrediënten voor de wafels:
240 gram witte bloem, indien nodig glutenvrij
100 gram licht bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
snufje zout
1 ei
80 gram vloeibare boter, roomboter of plantaardige boter

Ingrediënten voor de vulling:
125 gram stroop
75 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eetlepels vloeibare boter, roomboter of plantaardige boter
snufje kaneel

Zo maak je het klaar:

Roer de bloem, basterdsuiker kaneel, en zout door elkaar. Voeg het ei en boter toe. Kneed het mengsel tot een deegbal. Verdeel de deegbal in balletjes van ongeveer 2 é 3 cm. Druk de balletjes iets plat met je hand en bak ze in een stroopwafelijzer. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Voor de vulling: smelt alle ingrediënten samen in een pannetje, laat het niet ‘borrelen’. Besmeer één wafel en leg een andere wafel er bovenop. Herhaal dit totdat alle wafels op zijn.

4 gedachten over “Stroopwafels (20 stuks)”

  1. Ik vind in de recepten hier steeds ei. Nu moet ik een dieet houden waarbij ik geen koemelk (of enig andere dierlijke melk), soya, ei en noten mag.
    Het zou super zijn als jullie wat recepten zouden hebben die echt vrij zijn van de meest voorkomende allergenen.

  2. Iemand uit mijn klas kan niet tegen melk,maar ik kan niet goed omgaan met keukengerei. En ik moet trakteren voor mijn verjaardag…

    …maar in stroopwafels zit melk. Ik wil wel stroopwafels doen. Wat nu???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *