Speculaas-boterkoek

Dit heb je nodig:

275 gram bloem, gezeefd*
250 gram vaste toegestane, plantaardige margarine, op kamertemperatuur*
140 gram suiker
10 gram koek-/speculaaskruiden*
snufje zout

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 170° C en vet de vorm in. Roer de zachte boter met suiker, speculaaskruiden en zout tot een romige massa er meng er geleidelijk de bloem door. Druk het deeg uit in de vorm tot een mooie platte koek. Snijd er met een mes een oppervlakkig ruitpatroon in. Leg nu op ieder ruitje een schuddebuikje* of kruidnoot* ter garnering. Zet de vorm in het midden van de oven en reken op ongeveer 20-25 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn en de binnenkant nog zacht. Laat de koek eerst helemaal afkoelen en snijd er puntjes van.

Dit recept is vrij van:

Koemelk, Kippenei, Pinda, Noten, Soja

Tip:

Om het recept gluten en tarwevrij te maken vervang je de bloem door bijvoorbeeld Schar Mehl, Joannusmolen Quinoa of een ander toegestane meel soort. Let ook op bij de speculaaskruiden, schuddebuikjes en kruitnoten, die kunnen vaak sporen van gluten, pinda en noten bevatten.
In veel boter soorten zit soja, let daar dus ook goed op!

Auteur van dit recept: Yvonne van der Brugge

6 gedachten over “Speculaas-boterkoek”

  1. een recept dat glutenvrij moet zijn bevat geen schuddenbuikjes of kruidnootjes en anders moet er specifiek bij gezet dat je die ook eerst glutenvrij moet kopen of maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *