Soja-Yofutaart

Dit heb je nodig:

160 gram bloem
3/4 zakje bakpoeder
25 gram custardpoeder (let op, kan melk in zitten!)
1 zakje vanillesuiker
110 gram witte basterdsuiker
75 gram plantaardige margarine
150 ml water
200 ml vruchtensap
jam
18-20 gram gelatine
suiker
200 ml sojaroom
750 ml soya-yofu
springvorm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 155 graden. Doe de bloem, bakpoeder, custardpoeder, vanillesuiker en basterdsuiker in een kom. Smelt de boter op laag vuur of in de magnetron en doe hier het water bij. Meng dit met het bloemmengsel en mix het vijf minuten. Beboter en springvorm en bestuif deze met bloem. Doe nu het beslag in de springvorm en bak dit in 60-75 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen en maak de springvorm los. Laat deze wel om de taartbodem heen zitten. Besmeer dan de cakebodem met jam. Laat de gelatine 10 minuten weken in water. Verhit het vruchtensap en haal deze direct weer van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het vruchtensap. Voeg al roerende sojaroom en yofu toe en laat dit afkoelen. Stort het roommengsel op de taartbodem en laat dit opstijven. Garneer de taart met stukjes fruit en sojaslagroom.

Dit recept is vrij van:

Koemelk, Kippenei, Noten, Pinda

Auteur van dit recept: Fenny van den Hoek

10 gedachten over “Soja-Yofutaart”

  1. hoi wat is yofu dat zie ik niet staan in het recept , mag je slagroom gebruiken i.p.v. sojaroom als je geen melk allergie hebt

  2. Thanks voor t recept.
    Ik heb thuis dr Oetker custardpoeder, maar er staat op dat t sporen van melk en ei kan bevatten. Het recept is dus niet 100% vrij van koemelk en kippenei.

    1. Lisa,
      kijk even op de verpakking van de agar agar? Daar staat meestal op hoeveel je nodig hebt bij de hoeveelheid vloeistof.
      gr Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *