Rabarbertaart

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
150 gram bloem, bijvoorbeeld Teffmeel of Schär Mehl
60 gram toegestane boter
zout
½ el azijn
75 ml water

Voor de vulling:
500 gram rabarber
150 gram basterdsuiker
1 ei
50 ml melk

Zo maak je het klaar:

Snijd de boter in de bloem klein, en voeg zout, water en azijn toe. Kneed dit tot een bal. Zet het deeg zolang in de koelkast.
Maak de rabarber schoon, was hem, en snijd in stukjes van 2 cm. Strooi 50 gram suiker eroverheen en laat dit 15 minuten staan. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg. Verdeel de rabarber erover, en bewaar het sap. Strooi de rest van de suiker over de taart. Bak de taart in de oven op 200 °C voor 20 minuten. Vermeng rabarbersap en melk en losgeklopt ei en schenk het over de taart. Bak tenslotte de taart nog 10 minuten.

Tip:

Geen koemelk of lactose? Gebruik plantaardige boter en sojamelk.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Pinda, Noten, evt. Koemelk en Lactose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *