Pindakoekjes

Dit heb je nodig:

125 gram gedopte pinda’s zonder velletjes
75 gram toegestane boter op kamertemperatuur
75 gram witte basterdsuiker
snufje zout
1 ei
1 zakje vanillesuiker
125 gram glutenvrij meel, bijvoorbeeld Glutafin witte bakmix, Bioculinair Bakmix wit.
1 theelepel bakpoeder

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rooster de pinda’s lichtjes in een koekenpan. Maal ze tot kleine stukjes in de keukenmachine. Roer de boter, suiker en zout tot een romig mengsel met behulp van een mixer. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en maak er een glad mengsel van. Voeg de bakmix, het bakpoeder en de pinda’s toe en roer dit tot een glad deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hoopjes van het beslag op de bakplaat met behulp van twee lepels. Leg de hoopjes niet te dicht bij elkaar want het deeg loopt uit. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten lichtbruin en laat ze daarna even afkoelen.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Koemelk, Lactose

Auteur van dit recept: Gonny van Muiswinkel

Tips:

Je kunt natuurlijk ook gewoon tarwe meel gebruiken als je wel gluten mag. Het ei kan je vervangen door een halve banaan, dan is het recept ook ei-vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *