Kwarktaart

Dit heb je nodig:

1 rol koekjes, bijvoorbeeld Glutafin Biscuits
50 – 75 gram boter
8 blaadjes gelatine
500 gram kwark
200 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
¼ liter slagroom
1 sinaasappel
1 citroen
blikje mandarijntjes
rond bakblik van 24 cm

Zo maak je het klaar:

De blaadjes gelatine laat je weken in een bakje met ruim koud water.
Klop de slagroom met één zakje vanillesuiker stevig. Roer de kwark, suiker, helft van de slagroom, tweede zakje vanillesuiker en sap van de sinaasappel en citroen goed door elkaar.

Verkruimel een half pak van de koekjes, handig gaat het met een blender. Smelt de boter in een pan, begin met 50 gram en voeg daar de koek kruimels aan toe en maak er een net-niet-meer kruimelige mix van. De hoeveelheid boter en koekjes die je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van het bakblik, de eerste keer dus gewoon even proberen.

Vet het bakblik in en verdeel een laag koekmix van 1 á 2 cm dikte over de bodem, druk een beetje aan. Zet het koud weg.
Verwarm het sap van de mandarijntjes tot het bijna kookt, knijp de gelatine heel goed uit en roer het door het sap. Laat het even afkoelen tot het lauw is. Roer het sap beetje voor beetje door het kwarkmengsel, af en toe roeren tot het lobbig begin te worden. Roer de mandarijntjes erdoor en giet alles op de cake in het bakblik.
Zet het minimaal een paar uur in de koelkast, ik maak hem meestal een dag van te voren.
Versieren doe je op de dag zelf met slagroom, vruchtjes etc.

Tips:

Je kunt deze taart ook heel gemakkelijk zonder koemelk en lactose maken, gebruik dan in plaats van kwark Mild & Creamy van Alpro of MinusL yoghurt. Let ook op de boter er slagroom, gebruik bijvoorbeeld slagroom van Soyatoo. Let ook op de ingrediënten van de koekjes, neem alleen toegestane koekjes.

8 gedachten over “Kwarktaart”

  1. Heerlijk!!

    Vorige week met mijn verjaardag gemaakt, niemand had door dat die lactose en tarwe vrij was!
    ( heb de kwark vervangen voor de mild en creamy van alpro en de slagroom voor lactose vrije slagroom van de Jumbo.(zag gister ook bij AH slagroom van Alpro in het koelschap, NEW!) de bodem heb ik gemaakt met plantaardige margerine en speltkoekjes!) ipv van gewone kristalsuiker heb ik rietsuiker gebruikt.

    Ga hem morgen nog een keer maken maar dan met kersen ipv sinaasappel en madarijntjes!

    1. beste Brigitte, de rode ingrediënten dien je te vervangen, we geven bij de tips daar wat suggesties voor.

    1. nee, als je coeliakie hebt dan kan je beter de voorgestelde glutafin biscuits gebruiken. Spelt is niet glutenvrij!

  2. vraagje: als ik het recept zo lees, klopt het dan dat ik de helft van de geklopte slagroom overhoud voor bijvoorbeeld de garnering?
    Ik zou de suiker ook vervangen door palmsuiker, maar de vanillesuiker is die ook te vervangen?

    1. klopt helemaal! suiker vervangen zou je gewoon moeten proberen, de vanille suiker kan je ook gewoon weglaten.

  3. Waarschijnlijk ga ik deze morgen maken! Ik denk alleen dat ik de kwark vervang door soya yoghurt bosvruchten en dan de citrusvruchten weglaat. Dan krijg ik een bosvruchten kwarkt taart, denken jullie dat dit kan? O en nog eben een vraagje, je kint dus eigenlijk gewoon 62,5 ml slagroom gebruiken en die mengen met een half pakje vanilline suiker…? Anders vind ik het een beetje verspilling 😉

Laat een reactie achter op Bente Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *