Kokoskoek

Dit heb je nodig:

125 gram kokos
150 gram glutenvrije witte bloem (bijvoorbeeld kies hieruit)
125 gram basterdsuiker
125 gram koude harde boter (neem toegestane boter)
1/2 zakje vanillesuiker
snufje zout
1 losgeklopt ei of koffiemelk als je geen ei kunt gebruiken.

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de kokos in een kom. Zeef de bloem, suiker en zout en roer dit door de kokos. Doe 3/4 van het ei erbij en de boter en kneed dit tot een deegbal met koude handen. Druk het deeg uit in een vorm van ongveer 20 cm en bestrijk dit met de rest van het ei. Maak er ruitjes in met een mes of vork en bak dit 15 minuten gaar.
Laat de koek helemaal afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in stukjes.

Tips:

Koemelk- of lactosevrij? Gebruik plantaardige margarine.
Geen kippenei? Besmeer de koek met een beetje koffiemelk.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, evt. Koemelk, Lactose, Kippenei

2 gedachten over “Kokoskoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *