IJshoorntjes / oublies

Dit heb je nodig:

500 gram witte bloem bijvoorbeeld Teffmeel
500 ml. lauwwarm water (bij ander meel misschien 50-100ml. meer)
2 eieren (50 g)
250 gram witte(basterd)suiker
(zakje vanille suiker)
150 gram blueband vloeibaar
mespunt kaneel

Zo maak je het klaar:

-roer met de mixer de boter en de suiker (+vanille suiker) romig
-mix de eieren erdoor tot het licht van kleur is
-voeg om en om meel(+kaneel) en water toe tot een klontvrij beslag
-schep een lepel beslag in het midden van de wafelplaat en sluit het apparaat.
-haal de wafel, afhankelijk van de gewenste kleur, na 1,5-2 minuten uit het wafelijzer.
-laat de wafels afkoelen op een rooster.

Oublies

Hiervoor is een satéstokje en een stukje rondhout (de steel van een houten pollepel is ook goed) heel handig. Leg het rondhout op de hete wafel, circa 2 cm. van de rand en til de wafel bij de rand op met het satéstokje. Klap de rand over het houtje en rol de wafel verder op door het houtje te draaien.

Laat de oublies afkoelen op een rooster.

IJshoorntjes

Met behulp van een roomhoornpen vormt u op dezelfde simpele wijze van de hete wafel een hoorntje. Wel dient men snel te werken omdat de wafel zich niet meer laat oprollen wanneer deze afkoelt. Een handig hulpmiddel hierbij is een katoenen handschoen om verhitte vingers te voorkomen tijdens het oprollen.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel

Eén gedachte over “IJshoorntjes / oublies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *