Appelkoeken (24 stuks)

Dit heb je nodig:

240 gram glutevrij meel
8 gram bakpoeder (= ½ zakje)
½ eetlepel fiberhusk
120 gram roomboter of wajang boter
1 theelepel kaneel
120 gram (lichtbruine) basterdsuiker
2 appels
citroensap
2 eieren
(evt. een scheutje (rijst/soja)melk wanneer het deeg te droog is)
lichtbruine basterdsuiker
bakpapier
2 bakplaten (1 kan afkoelen als de andere in de oven staat)

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Roer de fiberhusk, de suiker en het kaneel er goed door heen.
Voeg de boter toe en snij die in kleine stukjes erdoorheen. Voeg het losgeklopte ei toe. Mix met de kneedhaken alles goed door elkaar.

Appels schillen en in kleine stukjes snijden, besprenkelen met wat citroensap. Mix de appelstukjes goed door het deeg. Schep met 2 lepels ca. 6 bergjes deeg op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
Strooi er wat basterdsuiker over heen. Bak de koeken in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.

Recept is vrij van:

Gluten, tarwe, koemelk, lactose, noten, pinda’s en soya.

Tips

Wanneer je geen koemelk mag gebruiken dan gebruik je geen roomboter maar wajang.

7 gedachten over “Appelkoeken (24 stuks)”

  1. dank voor je opmerking! Ik heb de beschrijving nog wat meer aangepast, ik hoop dat het zo duidelijker is!

  2. Waarvoor gebruik je fiberhusk. Als ik gewone bloem gebruik heb ik het dan ook nodig? Ik wil graag koemelkvrij bakken. Is fiberhusk een vervanger voor ei ofzo?

    1. Fiber Husk gebruik je wanneer je glutenvrij meel gebruikt. Het is een soort plakmiddel. Zonder gluten is meel vaak wat minder samenhangend, met fiber husk verbeter je de structuur.

  3. ik gebruik meestal wat ik in huis heb… kan bioculinair bakmix zijn of glutafin. ik gebruik wel de witte variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *