Eierkoeken

eierkoek recept zonder gluten, tarwe en melkDit heb je nodig:

100 gram meel, bijvoorbeeld Teffmeel
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
snufje zout
2 theelepels citroensap
1 theelepel bakpoeder
3 eidooiers
4 eiwitten

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eiwitten schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en een snufje zout toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gram suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stijf is. Klop in een andere kom de eidooiers samen met 50 gram suiker tot een romige crème is. Spatel de crème door het eiwit.
Leg bakpapier op een bakplaat. Schep met een eetlepel hoopjes beslag op het bakpapier en bak de koeken in circa 20 minuten gaar.

9 gedachten over “Eierkoeken”

  1. ik heb netjes het recept gevolgd,maar ik heb teff meel gebruikt alleen ik kan geen hoopjes maken op mn bakplaat.zodra ik de meel bij de eiwitten doe word het een gewoon beslag net zo dun als cake beslag.
    hoe krijg ik dit wel goed?wie kan me helpen?

    1. hallo
      ik heb een ander probleempje
      ik heb maar 1 ei en ja ik weet niet of het dan ook gaat lukken
      help!!
      Van Anoniempje

    2. volgens mij moet je eerst de suiker en vanillesuiker door de eiwitten kloppen en dan pas het meel, zout,bakpoeder en citroen erbij, anders krijg je de eiwitten nooit stijf. foutje in de tekst denk ik

  2. Super lekker recept, ook voor de niet-glutenvrije eters zijn deze koeken lekker. Makkelijk om te maken, ik had geen problemen dat het beslag te dus was o.i.d.

  3. Wow, veel beter dan andere gv eierkoekrecepten. Ze vallen niet uit elkaar, ik denk omdat er twee keer lucht in het ei is geklopt. Bij mij lijkt het idd op een gewoon beslag, maar het is echt veel luchtiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *