Dit heb je nodig:
75 gram bloem, bijvoorbeeld Schar Mehl
85 gram suiker
50 gram toegestane boter, gesmolten
3 eieren
2 theelepels maïzena/custardpoeder
2 eetlepels cacao
Zo maak je het klaar:
Bedek de bodem van een hoge schaal (diameter ca. 15 cm) met bakpapier (de rand niet invetten).
Klop de eieren met de suiker schuimig. Schep de bloem en de maïzena er door. Roer tenslotte de cacao en de boter erdoor. Doe het deeg in de vorm. Stel de magnetron in op 600 watt en bak de taart in 5-6 minuten gaar.
Tip:
Geen koemelk of lactose? Gebruik plantaardige margarine.
Mag je wel gluten? Dan kan je tarwebloem gebruiken.
Versier de taart mooi of snijd hem doormidden en besmeer met een lekker jam.
Dit recept is vrij van:
Gluten, Tarwezetmeel, Pinda, Noten (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)
Dit heerlijke recept ga ik proberen.
Heb zelf lactose-intolerantie en vindt het fijn om eens iets lekkers klaar te maken.
Bedankt voor je recept.
heb lang gezocht naar website waar lactose, koemelk en weipoeder vrije recepten
op staan. sta jaarlijks met de dilemma” wat moet ik nu maken als verjaardagstaart”
voor.mijn zoontje. ben blij met deze website! graag zou ik willen weten hoe ik slagroom
kan maken zonder room(zuivel) als taart vulling en topping
ik zou daar niet aan beginnen, het is ons nog niet gelukt dat te maken… Je zou kunnen kijken of bijvoorbeeld de rijst- of soyaslagroom van soyatoo iets voor je is? je kunt ze hier vinden:
allergiesupermarkt.nl
als het iemand wel is gelukt zelf slagroom te maken horen wij het graag!
Ja dat kan! Slagroom van kokosroom. Zoek even op google op slagroom van kokos en je vind een aantal recepten.
Succes!
hoi, ons zoontje mag naast koemelk en lactose ook geen kippenei.
werkt het recept ook als je hiervoor een ei vervanger gebruikt?
ingrid
ha ingrid,
ik denk dat het lastig wordt met het luchtig maken, wat ik zou doen is de ei vervanger aanmaken met spa rood (of zo iets). Mocht dat niet lukken dan kan je er ook nog wat bakpoeder bij doen. Ook een beetje geprakte rijpe banaan wil wel eens helpen (voor ‘het plakken’). Ik ben benieuwd naar het resultaat, laat je het even weten?
groeten, Marloes
Spa rood kan maar 7-up is ook goed. Iets met bubbeltjes erin maakt het luchtiger. Die geprakte banaan ook. Maar het is vooral veel uitproberen wat lekker is.
Maizena bevat tarwezetmeel en custardpoeder bevat sporen ervan. Wat kan ik anders gebruiken bij een gluten allergie?
In de magnetron? zeker weten niet in de oven? wordt de taart dan niet heel klef? help!
Ja dat wat Rosanne vraagt, wil ik ook graag weten: heb geen magnetron, hoe lang zou het in de oven moeten?
Ipv maizena kun je evt. van Schar pannekoekenmix gebruiken. Deze meel is namelijk ook te gebruiken als bindmiddel! Evt. voor instructies zie de verpakking! Het recept ziet er in elk geval lekker uit! Ga het in elk geval proberen 🙂
ik zou graag willen weten of er nog een verschil is bij een allergie voor eieren. want kun je wel altijd eivervanger gebruiken of kunnen mensen daar ook allergisch voor zijn
hoi Yvonne, in principe kan je voor alle voedingsmiddelen een allergie hebben. Ik heb gisteren een bericht geplaatst op allergieplatform over hoe je kippenei nog meer kunt vervangen: http://www.allergieplatform.nl/voeding/hoe-vervang-je-een-kippen-ei-in-een-recept/, misschien kan je daar iets mee?
Kan je zeggen voor hoeveel personen dit ongeveer is? Ik moet nl. (gluten- en koemelkvrije) chocoladetaart maken voor 35 man…
deze taart is niet zo groot, ik zou zeker proberen van te voren een test-baksel te maken zodat je kunt inschatten hoeveel je nodig hebt. Je kunt de cake ook invriezen.