Choco cakejes

cakejesVanavond organiseren Sigrid van der Marel en ik een nascholing voor zorgprofessionals over het FODMAP-arme dieet. Om alvast in de stemming te komen heb ik vanmorgen voor bij de koffie chocolade cakejes gebakken die passen in het FODMAP arme dieet. Heel eenvoudig en snel te maken!

Dit heb je nodig voor 12 cakejes:

200 gram meel (bijvoorbeeld 100 gr quinoa en 100 gr boekweitmeel)
225 gram suiker (mag ook kokosbloesemsuiker zijn)
180 gram toegestane boter
1,5 theelepel bakpoeder
4 theelepels cacao poeder
120 ml melk (lactose vrij of sojadrink als alternatief)
2 eieren

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak je keukenmachine of mixer en mix alle ingrediënten tot een mooi beslag. Vul een muffin bakblik met papieren muffinvormpjes en schep ongeveer halfvol met de cakemix. Zet het blik in de oven, na 15 tot 20 minuten zijn ze gaar.

Tip:
Wil je even snel iets lekkers? Je kunt ook de ingrediënten halveren en de vormpjes (zonder bakblik) in de magnetron zetten. Doe het dan met maximaal 2 tegelijk, na 1 minuut op vol vermogen zijn ze gaar.

4 gedachten over “Choco cakejes”

  1. Tijdens het zoeken naar FODMAP-lage bakrecepten kwam ik deze tegen. We hebben ze net gemaakt en er heerlijk van gesmuld! Bedankt voor het recept 🙂

  2. Ze zijn heerlijk, bedankt voor het delen.
    ik heb ipv quinoameel rijstmeel gebruikt en iets minder kokosbloesemsuiker, ook lekker.

  3. Ik heb 100 gr havermeel en 100 gr rijstmeel gebruikt, maar de cakejes zijn vrij droog geworden en brokkelen direct uit elkaar. De smaak is gelukkig wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *