Aardbeienmuffins (8 stuks)

Dit heb je nodig:

2 eieren
50 ml olie
2 el + 100 gram aardbeienjam
50 gram aardbeienyoghurt of een yoghurt van Soya
100 g suiker
225 gram witte bloem, of een glutevrije variant
8 gram (wijnsteen)bakpoeder

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom en klop dit met een houten lepel kloppen tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Zeef de meel en bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Schep dit voorzichtig om. Schep 2/3 eetlepels beslag in elk muffinvormpje. Verdeel de jam erover heen. Verdeel het resterende beslag over de vormpjes. Bak de muffins 30 minuten tot ze lichtbruin zijn. Vijf minuten laten afkoelen en daarna verder op een rooster laten afkoelen.
Voor het serveren bestuiven met poedersuiker.

Recept is vrij van:

Gluten, tarwe, soja, melk, lactose, noten en pinda’s.

Tips:

Serveer de muffins met kwark: 100 g kwark met ¾ kop gezeefde poedersuiker met een mixer romig kloppen. 1-2 tl fijn geraspte citroen of sinaasappelschil (of ander smaakje) toevoegen en nog twee minuten mixen tot het glad en luchtig is.

4 gedachten over “Aardbeienmuffins (8 stuks)”

  1. Wij wilden aardbeienmuffins klaarmaken voor een vriend die last heeft van lactose. Bij navraag over de monchou en geitenkaas geeft hij aan dat hij deze niet mag gebruiken. Daarmee zou het recept niet geschikt te zijn voor mensen met een lactose allergie.

    Met vriendelike groeten,

    Remco klompmaker.

    Overigens was het wel een lekker recept, en we hebben muffins gemaakt met en zonder monchou.

    Bedankt.

    1. Vraagje , hoeveel aardbeijam moet je toevoegen Aan hetmengsel, 2el of 100 gr? Of allebei? en hoeveel gaat er dan in het cakeje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *