Cake met rijstmeel

Dit heb je nodig:

250 gram toegestane boter
200 gram suiker
mespunt zout
8 gram bakpoeder
5 eieren
200 gram witte rijstmeel
50 gram ketan (kleefrijst)meel (haal je bij de toko)

Zo maak je het klaar:

Klop boter en suiker in 10 minuten tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe tot die volledig opgenomen zijn, en klop nog een paar minuten door. Spatel dan voorzichtig de gezeefde meel en bakpoeder erdoor. Bepoeder een bakblik en vul deze met het mengsel. Bak de cake op 150 °C in oven. Kijk na 45 minuten even of de cake gaar is, en laat hem anders nog wat langer staan. Laat de cake na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm, en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.
De cake is goed in te vriezen!

Tips:

Koemelk of lactosevrij? Gebruik plantaardige boter.
Voor kleine cakejes: verdeel het deeg over een muffinvorm, en bak de cakejes ongeveer 30 minuten. Voeg wat extra ingrediënten toe aan het deeg, zoals stukjes chocolade, stukjes appel, rozijnen of kokos.
Versier de cake na het bakken met glazuur, gemaakt van poedersuiker en water, en bestrooi hem met glutenvrije versiersels.
Ook lekker: snijd de cake doormidden en smeer hem in met jam en slagroom.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, evt. Koemelk en Lactose

5 gedachten over “Cake met rijstmeel”

  1. Goeie cake, ik heb minder suiker gebruikt, meer rijstmeel en ook i.p.v. ketanmeel rijstmeel gebruikt,geraspte citroenschil erbij, half blikje kokosmelk(200 g) erbij, voor de rest dezelfde ingredienten. Succes met meer recepten en gerechten met rijstmeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *