Cake zonder ei en suiker

Dit heb je nodig:
100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter (gebruik toegestane boter)
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Zo maakt je het klaar:
Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat 4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.

Dit recept is vrij van: gluten, tarwe, kippenei, suiker.

Tips:
Door een plantaardige margarine te gebruiken in plaats van roomboter is het recept ook vrij van koemelk en lactose te maken. Heb je geen coeliakie? Dan is het niet nodig glutenvrij meel te gebruiken en kan je gewoon tarwemeel gebruiken.

6 gedachten over “Cake zonder ei en suiker”

 1. Beste cakerecept,

  Helaas is dit recept niet koemelkvrij. Er gaat namelijk roomboter in. Graag attendeer ik hierop voor diegene die dat niet weten en dan wel met de allergische reactie geconfronteerd worden.

  Vriendelijke groet,Yfke

 2. ha Yfke,
  dank voor je oplettendheid! Er stond bij de tips dat je de roomboter kan vervangen door toegestande boter om het vrij van koemelk en lactose te maken, ik heb het nu ook bij de ingrediënten gezet zodat het duidelijker is!
  gr Marloes

 3. ik heb een koemelk allergie, en ik eet altijd roomboter, en de roomboter van de aldi is ook nog eens lactose vrij!!, maar mischien kan het ook met kokos olie is zowiezo het gezondst om te eten, kijk op de site van natuurdietistennederland.nl, en tik kokosolie in!!

 4. Ik heb vandaag dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt. de cake was ongeveer.2 cmhoog en niet luchtig. Heb je nog tips voor mij?

 5. Hoi,

  De cake twee keer gemaakt. De cake stijft niet op en blijft erg plakkerig van binnen. De buiten zijde is dan al aardig stevig gebakken. Tips hiervoor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *