Boterkoek

Dit heb je nodig:

200 gram boter
175 gram kristalsuiker
1 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker of paar druppels vanille essence
220 gram witte bloem, bijvoorbeeld van Teffmeel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden en spoel een silicone vorm af met water. Heb je geen silicone vorm, gebruik dan een normale bakvorm maar smeer die goed in met boter of gebruik bakpapier.
Maak de boter zacht, bijvoorbeeld in de magnetron. Voeg het zout en suiker toe en roer dit goed door. Roer ook de bloem beetje voor beetje door het mengsel en meng dit tot het een gladde massa is. Schep dit in de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een natte lepel. Bak de koek 18-20 minuten in de oven. Als hij klaar is een minuutje af laten koelen en dan de vorm verwijderen.

Tip:

Koemelk- of lactosevrij? Gebruik plantaardige margarine.

4 gedachten over “Boterkoek”

  1. Erg lekker…. alleen kwam hij wel heel erg nat uit de oven. Bovenkant lekker krokant maar bodem en midden erg nat. Iemand nog wat tips hiervoor? Heb nu hem ondersteboven op een schaal nog een paar minuten op 140 graden in de oven laten staan.

  2. totaal mislukte boterkoek door dit recept… heb precies de hoeveelheden gedaan maar tot na 25minuten bakken bleef het bubbelen en ‘koken’ en werd het geen egale massa.

  3. na alle reacties heb ik hem 30 min in de oven gedaan, maar 25 was goed geweest
    hij is met wajang gebakken is gelukt.

Laat een reactie achter op Josje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *