Barbie taart met marshmellowfondant

Een meisjes verjaardag op de planning en je wilt een leuke taart maken?
Wat dacht je van deze geweldige Barbie taart, daar worden kleine meisjes toch heel blij van! Maak hem heel eenvoudig zonder gluten, tarwe, melk en ei met het recept voor cake (je hebt 2 cakes nodig) en volg deze instructies: http://www.deleukstetaarten.nl/howto/13/Barbie/

Om de bekleding te maken kan je marsepein of suikerfondant gebruiken, maar je kan ook zelf aan de slag met dit recept:

Dit heb je nodig: (bij benadering, kan iets afwijken, op gevoel werken)
450 gram marshmellows (minimarshmellows of anders grote in stukjes geknipt)
ongeveer 800 tot 1000 gram poedersuiker
4 eetlepels vocht (water en of kleurstof, bijvoorbeeld bietensap voor roze fondant)

Zo maak je het klaar:
Doe de marshmellows in een magnetronschaal met het vocht.
Magnetron op 600 watt en ongeveer 45 sec.
Even doorroeren of het een redelijk gladde massa is anders nog 15 sec erbij.
Helft poedersuiker erdoor roeren.
Poedersuiker toe blijven voegen totdat je het niet meer kunt roeren.
Werkblad bestuiven met poedersuiker.
Kom omkeren op het werkblad en je handen insmeren met boter of poedersuiker Kneed de fondant voorzichtig met meer poedersuiker, let op erg plakkerig.
Steeds wat poedersuiker toevoegen totdat je echt kun gaan kneden.
Zorg dat je voldoende poedersuiker op je werkblad en handen houd.
Ga hiermee door tot je een stevige bal kunt vormen.
Een beetje plakkerig blijft het wel, dat is niet erg.
Fondant word nog steviger als je hem af laat koelen, houd hiermee rekening.
Als je klaar bent goed stevig in pakken in huishoudfolie en daarna in een stevige zak met goede sluiting. Dan kun je het vrij lang bewaren.

De hoevelheid poedersuiker is afhanklijk van het soort marshmellows, omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en hoeveelheid vloeistof.

Recept is vrij van: gluten, tarwe, pinda, noten, ei, melk, soja, lactose

Tips: levensmiddelenkleurstof kan je kopen bij taartenwinkels en toko.

Recept is van Natalie Smit, @natalie_smit op twitter.

5 gedachten over “Barbie taart met marshmellowfondant”

  1. ziet er heel mooi uit. maar mijn dochter heeft pinda en notenallergie en marsepein is van amandelen gemaakt.. heb ik me laten vertellen. dus voor de mensen wat dit betreft opletten dus!
    Ga hem proberen met suikerfondant dus.

  2. Hallo,

    Ik heb zelf de meeste extreme vorm van pinda- en notenallergie die er bestaat. Elke keer baalde ik als ik van die mooie taarten met marsepein zag. Toen hoorde ik dat er ook fondant is, maar daar zitten altijd sporen van noten/pinda’s in. Tenminste in alle merken die ik al heb gelezen.
    @Ellen: Ik denk dat iedereen met een pinda/notenallergie zelf wel snapt dat marsepein niet kan. En als moeder van een allergisch kind mag ik zeker hopen dat je dit soort dingen weet! Daarom ben ik ook zo blij dat Natalie een alternatief aanbied!
    Dus Natalie, super bedankt voor de tip hoe je zelf fondant kunt maken! Ik ben er erg blij mee en het is duidelijk!

    Groetjes, Sanne

  3. Hallo,

    Ik ga de cake maken van het recept vermeld op de site. Die ga ik bekleden met fondant. Ik vraag me af hoe ik de fondant laat “plakken” aan de cake. Tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *