Bananencake

Dit heb je nodig:

300 gram bloem (bv Schar)
snufje zout
150 gram toegestane margarine (evt. vloeibaar)
1 zakje bakpoeder
75 gram rietsuiker
500 gram goed rijpe bananen
evt. scheutje citroensap en/of 1 zakje vanillesuiker
papieren of silicone cake / muffinvormpjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175° C. Pureer de bananen met een staafmixer, keukenmachine of roerzeef.
Roer boter en suiker met een mixer schuimig in een kom en voeg de bananenpuree toe.
Roer vervolgens de bloem en het bakpoeder goed door de massa en indien gewenst/toegestaan wat citroensap en vanillesuiker.
Vul de vormpjes met het beslag en bak de cakejes in de voorverwarmde oven in ca 15 – 20 minuten gaar.

Tips:

Besmeer de cake met glazuur van poedersuiker met water.
Bestrooi de cakejes na het opbrengen van glazuur met bijvoorbeeld decoratiehagel

4 gedachten over “Bananencake”

  1. Top recept! Gemaakt voor mijn dochtertje die koe- en kippenei allergie heeft.
    Hij is wat zwaarder dan normale cake maar smaakt heerlijk naar banaan.

      1. Bedankt!! Er zijn 27 kindjes in de klas… vandaar…
        Ik maakte al eens één grote taart. Super lekker recept! Zoontje (en wij ook) lust dit super graag!
        Bedankt!

Laat een reactie achter op nathalie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *