Arretjescake, heerlijke chocoladecake zonder oven

Een heerlijke chocoladecake zonder oven. Heel machtig en je komt al een kilo aan van het ernaar kijken, maar ok, hij is wel heerlijk.

Dit heb je nodig:
500 gram suiker (mijn voorkeur gaat uit naar poedersuiker maar kristalsuiker kan ook)
500 gram harde boter (een die voor jou goed is, bijv wajang.
Frituurvet (niet de vloeibare!) of roomboter kan ook, je proeft het verschil niet)
500 gram mariakoekjes (of gewoon goedkope kaakjes die voor jullie kunnen, bastognekoeken kunnen ook, of speculaas, lange vingers)
2 eieren (kun je ook laten, word iets minder stevig, maar net zo lekker)
Eventueel kun je dit ook vervangen voor 4 eetlepels vanillepuddig als dit voor jou wel kan.
9 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het klaar:
Meng de poedersuiker en cacao.
Breek de koekjes in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pan (niet bruin laten worden) eventueel eieren door de boter roeren als deze van het vuur af is.
Boter mengsel en suiker/cacaomengsel door elkaar heen scheppen.
Koek erdoor scheppen en in een bakblik doen met vershoudfolie erin.
Minimaal 2 uur (liefst langer, bijv een hele nacht) in de koelkast laten opstijven

Recept kan je vrij maken van: melk, lactose, gluten, ei, soja, tarwe

Recept is van Natalie Smit, @natalie_smit op twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *