Dit heb je nodig:
250 ml lauwe melk
1 ei
2 of 3 aardappelen
flinke snuf zout
7 gram droge gist
1 tl suiker
150 ml olie
500 gram glutenvrij meel
Zo maak je het klaar:
Aardappelen koken en pureren en samen met meel, zout en gist in een kom doen. De suiker, olie, ei en lauwe melk toevoegen en goed kneden. Laat het een klein uurtje rijzen en maak er dan kleine bolletjes van. Strijk er geklopt eigeel over en bak ze in 40-50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Pinda, Noten, evt. Koemelk
Tips:
Koemelkvrij? Gebruik sojamelk.
Meng wat geraspte kaas door het deeg voor kaasbroodjes maar doe dit niet bij een koemelkallergie!
Is er een alternatief voor het ei in dit recept?
Is “egg replacer” aan te raden?
Hoeveel gram aardappelen is nodig (ongeveer)?
alvast bedankt voor het antwoord
Ik heb ze gemaakt maar kon na het rijzen er bijna geen bolletjes van draaien. Plakte geweldig aan mijn handen. Ze kregen de vorm van eierkoeken. Maar wel super lekker!!!
Hey,mijn moeder heeft gluten en melk (caseïne), maar kun je i.p.v. de melk dan ook kokosmelk gebruiken, of smaakt alles dan naar kokos? Alvast bedankt!
ik heb het nog niet getest met kokosmelk, als je het gaat doen, laat je het dan even weten?