Appelbeignets

Dit heb je nodig:

100 gram Glutafin witte bakmix
¼ zakje bakpoeder
1½ dl lauwe melk (kan ook met soja of rijstmelk)
2-3 handappelen (ik vind zure appels het lekkerste)
mespunt zout
½ tl kaneel
poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakken. Verhit de olie in een frituurpan tot er een blauwe damp afkomt. Roer van de bakmix, de bakpoeder en de melk tot een glad beslag. Bestrooi de appelplakken met een mengsel van suiker en kaneel. Haal de appelplakken één voor één goed door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
Bak de appelbeignets snel aan weerszijden bruin. Bedek een vergiet met keukenpapier en laat de appelbeignets daarop uitlekken. Let de beignets op een schaal en dien ze warm op, bestrooid met poedersuiker.

Tip:

Gebruik eens schijven ananas in plaats van plakken appel, ook erg lekker! Deze zijn van zichzelf al zoeter, dus hoeven niet bestrooid te worden met suiker en kaneel.
Geen koemelk of lactose? Gebruik soja- of rijstemelk.

Dit recept is vrij van:

Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Noten, Pinda, Soya, evt. Koemelk, Lactose

3 gedachten over “Appelbeignets”

  1. Geweldige site dit!
    Ik kan de bakmix helaas niet vinden..
    hoe kan ik deze eventueel door iets anders vervangen?
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *