Bananencakes

banaanDit heb je nodig:

    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 275 gram suiker
  • 300 gram zachte margarine (neem plantaardige voor koemelkvrije variant)
  • Citroenrasp of citroenaroma
  • 6 eieren
  • 375 gram speltbloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • scheutje lactosevrije melk
  • 4 bananen in schijfjes

Zo maak je het klaar:

Suiker, boter en vanillesuiker en citroenrasp mixen. Een voor een de eieren erdoor mixen. Bloem en bakpoeder zeven en in gedeeltes door beslag mixen. Scheutje melk toevoegen. Schijfjes banaan erdoorheen roeren.

Beboter 2 bakblikken. Bak op 160 graden 50 a 60 minuten. Kijk of het gaar is.

Veel plezier!

Met dank voor het recept aan: Mariet Arentsen

Tip:

Speltbloem bevat nog een kleine hoeveelheid FODMAPs en ook gluten. Heb je daar last van, vervang de speltbloem dan door een glutenvrije bloem.

 

4 gedachten over “Bananencakes”

    1. klopt helemaal Sanne, in spelt zitten net zoals in tarwe volop gluten. In spelt zitten wel minder fructanen, maar dat is iets compleet anders dan gluten. Van de fructanen in spelt en tarwe kunnen mensen met PDS last hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *